+31 (0)545 474887 info@defontein.nl

 

 

 

 

 

 

Wat is er te beleven in de omgeving?

Camping De Fontein ligt in fietsgebied de Achterhoek op slechts 10 km van de Duitse grens.

Het centrum van Eibergen met de gezellige terrasjes en het gevarieerde winkelbestand ligt op ongeveer 2,5 km. In de zomer is er elke dag wel iets te beleven in de omgeving, zoals markten en evenementen.
In de directe omgeving bevinden zich het gemeentelijk openluchtzwembad met het naastgelegen belevingspark Hof van Eckberghe met mini ZOO, bowlingbaan, lasergame, binnen en buitenspeeltuinen en restaurant.
Eibergen is centraal gelegen tussen Enschede en Winterswijk en het Duitse stadje Vreden. Ook dichtbij zijn de gezellige dorpen Neede, Borculo, Haaksbergen en het vestingstadje Groenlo.

Eibergen maakt deel uit van het 1400 kilometer lange ‘Fietsroutenetwerk Achterhoek’. Fietsknooppunten lopen langs de camping. Uitgestrekte Achterhoekse, Twentse en Duitse natuurgebieden zijn zo per fiets te bereiken. Aan de hand van de ‘Fietskaart Achterhoek’ kunt u dagelijks een andere route bepalen, zelfs doorlopend tot in Duitsland.

Op diverse plekken in de omgeving zijn Toeristische Overstap Punten (TOP). U rijdt met (de fiets achter op) de auto naar een TOP en start van daar uit een aangegeven wandel- of fietsroute, ook in Duitsland. Heel mooi is de door beide landen lopende Flamingoroute.

De VVV in Eibergen geeft u graag alle informatie over de prachtige wandelroutes zowel in Eibergen als ook in de oude veengebieden in Haaksbergen. Verder zijn er in de directe omgeving vooral gedurende de zomer talloze bezienswaardigheden en evenementen in gemoedelijke Achterhoekse sfeer.

 

Omgeving Eibergen  |  www.ineibergen.nl
Uitstapjes in Duitsland  |  www.geheimoverdegrens.nl
TOP informatie  |  www.topachterhoek.nl
TOP Duitsland  |  www.grensbelevenis.nl
Flamingoroute  |  www.bszwillbrock.de/tourismus/flamingoroute

Hof van Eckberge, binnenpret, lasergamen, bowlen, restaurant, op 300 m afstand  |  www.hofvaneckberge.nl

U kunt dit alles beleven vanuit onze rustige gezinscamping ‘De Fontein’.